TOLONG LA KLIK...NAK BAYAR DUIT KETA

NANTI TOLONG LA KLIK2 HEARTBEAT NI....THANKS !!

MASA TAK LEH DIUNDUR

KAWAN2 SAYA

SAYA SAYANG KAWAN-KAWAN SAYA!

BLOG NI BERMULA

Isnin 27SEPT2010,16SYAWAL

Monday, February 28, 2011

BIQQUE'S FEBRUARI LUCKY FOLLOWER


sesiapa follower Biqque jom join lucky draw...
mana tahu akan dapat sesuatu...
harap2 saya follower bertuah yang Biqque cari...
keputusan pada 7march2011,9pagi..
nak join? klik SINI ya!!

Friday, February 25, 2011

CONTEST AKSI SI KECIL SYOK TIDUR


saya nak join contest di blog Gugu Gaga...
kena tag 5 kawan..
saya tag mra,enna,nadiah,bro_monday dan timmie...
join ya!!! klik SINI...
contest berakhir pada 20MARCH2011,11malam...

gambar yang dipertandingkan..
adik lelaki saya ketika berumur 9bulan...
muhammad iman hakimi namanya...
muga membawa tuah!!


Thursday, February 24, 2011

HIKMAH CINTA

Manusia Lahir pastilah memiliki Cinta, karena cinta adalah fitrah yang di miliki manusia. namun terkadang cinta mampu membutakan manusia, hingga melupakan dunia dan seisinya. padahal kita tau dunia ini sangat luas. namun hanya atas dasar cinta yang sifatnya sesaat dunia yang indah ini berubah menjadi bencana.
  • Jangan tertarik kepada seseorang karena wajahnya tampan karena kecantikan dapat menyesatkan. Jangan juga tertarik pada kekayaannya karena kekayaan dapat dimusnahkan. Tertarik pada seseorang yang dapat membuat Anda tersenyum, karena hanya senyum yang dapat membuat hari yang gelap menjadi cerah. Harap Anda menemukan seseorang seperti itu.
  • Ada saat-saat dalam hidup ketika kamu sangat merindukan seseorang sehingga ingin menjemputnya dari alam mimpi dan memeluk mereka. Semoga kamu memimpikan orang seperti itu.
  • Mimpi apa yang ingin kamu impikan, pergilah ke tempat-tempat kamu ingin pergi. Jadilah apa yang Anda inginkan, karena kamu hanya memiliki satu kehidupan dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal yang ingin Anda lakukan.
    kata kata hikmah tentang cinta
  • Harap Anda memiliki cukup kebahagiaan untuk membuat Anda baik, cukup cobaan untuk membuat Anda kuat, kesedihan yang cukup untuk membuat Anda manusia, cukup harapan untuk membuat Anda bahagia dan cukup uang untuk membeli semua kebutuhan Anda.
  • Ketika satu pintu kebahagiaan tertutup, pintu lain terbuka. Tapi sering kali kita terpaku terlalu lama pada pintu yang tertutup sehingga tidak melihat pintu lain yang terbuka bagi kita.
  • teman terbaik adalah dia yang dapat duduk di ayunan beranda bersamamu, tanpa mengucapkan sepatah kata pun, dan kemudian Anda ditinggalkan dengan perasaan memiliki percakapan yang panjang dengan dia.
  • Memang benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya, tetapi juga benar bahwa kita tidak tahu apa yang belum pernah kita miliki sampai kita mendapatkannya.
  • Lihatlah segala sesuatu melalui mata orang lain. Jika itu menyakitkan hatimu, sangat mungkin bahwa orang lain juga terluka hari ini.
  • Kata-kata yang diucapkan sembarangan dapat menyulut perselisihan. Kata-kata kejam dapat menghancurkan kehidupan. Kata yang diucapkan pada tempatnya untuk meredakan ketegangan. Kata-kata cinta dapat menyembuhkan dan memberkati.

Cerita Hikmah Cinta

  • Awal dari cinta adalah membiarkan orang yang kita cintai menjadi dirinya sendiri, dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kita inginkan. Jika tidak, kita hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kita temukan di dalam dia.
  • Orang yang paling bahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya membuat yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya.
  • Mungkin Tuhan menginginkan kita untuk bertemu beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas karunia itu.
  • Hanya diperlukan satu menit untuk menilai seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang dan sehari untuk mencintai seseorang, namun butuh seumur hidup untuk melupakan seseorang.
  • Kebahagiaan tersedia bagi mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang mencari dan mereka yang mencoba. Karena hanya mereka itulah yang menghargai pentingnya orang-orang yang telah menyentuh hidup mereka.
  • Cinta adalah ketika kamu kehilangan rasa, gairah, romantika dan masih peduli padanya.
  • Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang berarti Anda hanya untuk menemukan pada akhirnya bahwa tidak pernah ada dan Anda harus membiarkan pergi.
  • Cinta dimulai dengan senyuman, tumbuh dengan ciuman dan berakhir dengan sebuah titik air mata.
  • Cinta datang kepada mereka yang masih berharap bahkan telah kecewa, bagi mereka yang masih percaya bahkan telah dikhianati, kepada mereka yang masih mencintai bahkan terluka.
  • Rasanya sakit untuk mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.
  • masa depan cerah selalu tergantung pada masa lalu yang dilupakan. Anda tidak dapat melanjutkan kehidupan yang baik jika Anda tidak melupakan kegagalan dan sakit hati di masa lalu.
  • Jangan pernah mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih ingin mencoba, tidak pernah menyerah jika kamu masih merasa sanggup, jangan pernah mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika Anda masih tidak dapat melupakannya.
  • Memberikan semua cinta Anda kepada seseorang bukanlah jaminan dia akan mencintai Anda kembali. Jangan mengharapkan balasan cinta, tunggu sampai tumbuh di dalam hati mereka, tetapi, jika tidak, berbahagialah karena cinta tumbuh di hatimu.
  • Ada hal-hal yang Anda benar-benar ingin mendengar tetapi Anda tidak akan pernah mendengar dari orang-orang yang Anda harapkan untuk mengatakannya.
  • Ketika Anda lahir, kamu menangis dan orang-orang di sekitar Anda tersenyum. Jalani kehidupan Anda sehingga ketika Anda meninggal, Anda tersenyum dan orang-orang di sekitar Anda adalah menangis.
    cinta- cinta dari dulu memang demikianlah cinta deritanya tiada berakhir


kedit tuk.. geuscinta

Wednesday, February 23, 2011

CDNZ 1st Anniversary Contest




saya nak join GA CDNZ...
jom la join ramai2..klik SINI...
GA berakhir hingga 28FEB2011..
mengenali DNZ dari kawan2 blogger yang join GA ni...
cadangan saya terhadap blogshop CDNZ selalu update n perbanyakkan gambar2..
selalu buat GA n ada kan diskaun...
CDNZ...dunia beli belah untuk semua...harga berpatutan..segalanya ada...pasti memuaskan..

GAYA BERSAMA HANDPHONE


Saya nak join contest di Red Giant & Red Devils...
tarikh tutup pada 6MARCH2011...
nak tag nadiah,mra dan enna..
join ya!!! klik SINI..

gambar saya..
harap membawa tuah...

HADIAH PUAN NINA DAH SAMPAI




comelnya brooch tu kan!!!
suka laaa...
terima kasih banyak2 ya sis..



hari tu join GA kat blog Puan Nina...
hadiah yang dijanjikan saya dah dapat...
keputusan penuh kat SINI...
n3 GA saya kat SINI...


HADIAH AUNI_MIYUKIE DAH SAMPAI


hadiah kemenangan GA dari auni dah sampai...
terima kasih banyak2 saya ucapkan...
nak tengok keputusan penoh kat SINI...

                      hadiah saguhati yang akan bertandang sebagai tanda terima kasih...


nak tengok n3 saya kat SINI...





comelnya!!!

terima kasih auni,saya suka hadiah2 tu...
comel sangat...


Tuesday, February 22, 2011

GIVEAWAY ALIESHA KIRANA MAKNGAH AUNI!


saya nak join GA Aliesha Kirana..sedap nama tu..
semanis tuannya..
sempena ulangtahun Auni yang Pertama esok.
happy b'day buat Auni...
tarikh tutup : 22 Mac 2011 (11.59malam)
jom join ramai2...klik SINI..

Hadiah-hadiah yang ditawarkan ialah :

Barangan Avon + Hadiah Misteri!
ada 3 tempat kesemuanya.

barangan Avon adalah tajaan blog ArdiniHumaira manakala,
 hadiah misteri adalah dari aliesha sendiri 

Monday, February 21, 2011

LULU CALDINA 1st GIVEAWAY


ada GA diblog LuluCaldina...
suka g blog lulu baca n3 terbaru...
nak tag nadiah dan bro_monday..
join ya!! klik SINI...
GA berakhir hingga 29MARCH2011,9.20pagi...

Sunday, February 20, 2011

1st GIVEAWAY SAYANGKU FAISH


saya nak join GA Faish..
nak tag jugak kat imanmom...
berakhir hingga 25FEB2011,11.59malam...
jom join ramai2..
klik SINI...

MY BIRTHDAY GIVEAWAY


saya nak join GA SueMieze..
berakhir hingga 28FEB2011..
jom jon jugak..klil SINI...


ADIEHA'S 1st GIVEAWAY


nak join GA Adieha's...
berakhir hingga 28FEB2011...
jom join jugak ya!!
imanmom dan bro_monday...
klik SINI...

SAYA NAK HADIAH DARI MOMMY


saya nak hadiah dari Mommy..
kawan2 nak jugak???
meh join..klik SINI...
nak ajak imanmom,bro_monday dan enna ...
berakhir hingga 28FEB2011...

IMAZA93 1st GIVEAWAY



saya nak join GA Imaza93....
berakhir hingga 13APRIL2011..
saya nak tag imanmom dan bro_monday...
join ya!! klik SINI...

SMILEY BAGGY GIVEAWAY


saya nak join GA Cheqppyjoy...
GA berakhir hingga 17MARCH2011..
nak tag timmie,bro_monday,teratai dan mra...
join ya!! klik SINI...

COUNT THE JELLY COUNTEST & GIVEAWAY


saya nak join kira jelly dan menang oleh MamaLiza...
berakhir hingga 15MARCH2011..
tekaan saya ada 13 jelly..
nak tgk hadiah kat SINI...
jom join ramai2 klik SINI...

1st GIVEAWAY


nak hadiah an embossed lycra shawl kat atas tu??
jom join G.I.V.E.A.W.A.Y.!
pemenang diumumkan pada 28FEB2011..
klik SINI..

'OLE-OLE BALI GIVEAWAY 2011'


Saya nak join GA Deardelaila....
GA berakhir hingga 28FEB2011...
jom join ramai2 klik SINI ya!!

GIVEAWAY SAYA MAU HADIAH ITU


 
nak kipas comel kat atas tu???...
jom join GA Adyshariz...
GA berakhitr hingga 28FEB2011..
jom join,klik SINI....

GIVEAWAY SAJA SUKA FEBRUARI 2011


Saya nak join GA TiniDewi...
berakhir hingga 28FEB2011..
jom join ramai2,klik SINI...

HASWANI SAMILAN : FOLLOWER GIVEAWAY


saya nak join GA HAszwani......
saya nak tag enna,teratai dan bro_monday......
join ya! klik SINI...
berakhir hingga 12MARCH2011....

IBU HADIF GIVEAWAY 1/2011


saya nak join GA IbuHadif...
berakhir hingga 1MARCH2011..
jom join ramai2...klik SINI...

Hadiah :~
 Cutlery Holder

MUMMY NAK KASI GIFT LAGI


saya nak join GA pondokkecilku-ibu...
jom la join ramai2..klik SINI..
saya nak tag bro_monday,enna,mra,timmie dan melati...

TOPUP GA UNTUK FOLLOWER LISA!


nak topup free dari Lisaa..
jom jadi follower dia...
nak join klik SINI...
GA berakhir hingga 1MARCH2011...

Saturday, February 19, 2011

INSPIRE DESIGN'S 1st GIVEAWAY


nak menang hadiah yang ditawarkan macam kat atas tu???
jom join GA di Inspire Design...
berakhir hingga 3MARCH2011
saya nak tag mra,enna dan bro_monday...
jangan lupa letak saya sebagai referrer anda ya!!
klik SINI...


HADIAH :
Pemenang Utama : Starter Kit bernilai RM150
Pendorong/referrer Terbanyak : Starter Kit bernilai RM100
(contoh hadiah seperti banner)

CONTEST MATA BULAT


Saya nak join contest mata bulat kat blog Deebanur..
berakhir hingga 13MARCH2011..
nak tag imanmom,mra dan bro_monday..
join ya!!
klik SINI...
gambar saya n adik lelaki yang bermata bulat..

"FIRST GA FROM DIVA'S SHOPPE"


saya nak join GA Farah mukhlisa...
sempena pembukaan kedai on9 nya Diva's shoppe...
kena tag 5 orang kawan,saya nak tag mra,enna,bro_monday,timmie dan teratai..
join ya!!..klik SINI..
GA berakhir hingga 27FEB2011...

CONTEST TEKA DUIT SYILING


berapa duit dalam tabung LovelyMasha tu???
jom teka......
tekaan saya : rm185.00
saya nak tag bro_monday...
join ya!!! klik SINI...
tekaan berakhir hingga 13MARCH2011,12malam...

CONTEST 'AKU & BUAIAN'


buai laju2,sampai pokok sena..
apa dalam baju sekuntum bunga cina...
hehehe..
sebenarnya saya nak join contest sisNana...
jom la join ramai2..
GA berakhir hingga 6MARCH2011..
klik SINI...
3 dara manis dibuaian..
saya yang berbaju coklat...

COOL WIF SUNGLASS


saya nak join GA pinky momma
berakhir hingga 19MARCH2011..
Orang yang mengetag pemenang pun akan dapat hadiah. Menarik ni.
ok saya nak tag mra,bro_monday dan nadiah...
join ya!!! klik SINI...
gambar saya...harap2 bertuah lah hendaknya...

Friday, February 18, 2011

GIVEAWAY HANDMADE BY RINA







saya nak join GA Rina Damay...
GA berakhir hingga 26FEB2011...
jom join ramai2 klik SINI ya!!


Jemari Asmara 2nd GiveAway!!


jom ramai2 join GA JemariAsmara..
berakhir hingga 100 penyertaan..
banyak kategori hadiah disediakan...
saya nak tag bro_monday,nadiah,imanmom,mra,enna,timmie,teratai,fara..
join ya!! letak saya sebagai referral...





GA ini dianjurkan sempena 3 perkara:

i. Ulang tahun perkahwinan ibu dan ayah yang ke 8 tahun hijrah pada 12 Rabiulawal 1432H
ii. Pembukaan Asmara Collections @http:jemariasmaraonlinebiz.blogspot.com
iii. Jemari Asmara bakal berusia 3 bulan pada 23 Februari 2011